Genel

Muğlalı Öğrenci Lgs'de 500 Tam Puan Alarak Türkiye Birincileri Arasına Girdi

Muğla'nın Menteşe ilçesinde eğitim gören Şâhidi Ortaokulu 8/C sınıfı öğrencisi Ahmethan Kopuz, 2026 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavında tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Gösterdiği üstün başarıyla Türkiye birincileri arasında yer alan Muğlalı öğrenci, kentte büyük gurur yaşattı.

Azmi, disiplini ve düzenli çalışmasıyla dikkat çeken Ahmethan Kopuz'un başarısı, ailesi, öğretmenleri ve okulunda sevinçle karşılandı. Muğla'nın eğitim alanındaki başarılarına önemli bir katkı sağlayan Kopuz, elde ettiği dereceyle hem okulunun hem de Muğla'nın adını Türkiye genelinde duyurdu.

Menteşe Şâhidi Ortaokulu tarafından yapılan açıklamada, "Bu önemli başarının kazanılmasında emeği bulunan öğretmenlerimize, her zaman destek olan ailesine teşekkür ediyor, öğrencimiz Ahmethan Kopuz'un eğitim hayatında da başarılarını artırarak sürdürmesini diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

LGS'de 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasına giren Muğlalı Ahmethan Kopuz, başarısıyla gençlere de örnek oldu.