Fethiye TV
SON DAKİKA

AK Parti Muğla İl Başkanı Cengizhan Güngör, Fethiye Körfezi Projesini Anlattı

Fethiye Körfezi’nin temizlenmesine yönelik uzun süredir beklenen dip çamuru temizleme projesinde yarın ilk adım atılacak. AK Parti Muğla İl Başkanı Cengizhan Güngör, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla Fethiye Körfezi’ndeki dip çamuru temizliği ile MAPA-Şamandıra Sistemi’nin lansmanının gerçekleştirileceğini açıkladı.

Fethiye’de Şehit Fethi Bey Parkı’nda düzenlenecek program öncesinde basın açıklaması yapan Güngör, projenin Fethiye ve Muğla açısından önemine dikkat çekti.

Güngör, programın yarın saat 16.30’da gerçekleştirileceğini belirterek, Bakan Murat Kurum’un Fethiye’ye gelerek Fethiye Körfezi’nin dip çamuru temizliği ve MAPA-Şamandıra Sistemi’nin devreye alınmasına ilişkin lansmana katılacağını söyledi.

AK Parti Muğla İl Başkanı Cengizhan Güngör, Fethiye Körfezi Projesini Anlattı

“Fethiye için yıllardır beklenen gelişme”

Fethiye Körfezi’nde gerçekleştirilecek dip çamuru temizliğinin ilçede uzun süredir beklenen bir çalışma olduğunu ifade eden Güngör, projenin hayata geçirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Güngör, yaklaşık 16,2 milyon metreküp dip çamurunun Fethiye Körfezi’nden temizleneceğini belirterek, körfezin yeniden daha temiz bir görünüme kavuşmasının hedeflendiğini söyledi.

Güngör, “Bu dip çamuru temizliği Fethiye'miz için yıllardır beklenen, özlenen bir gelişme. Buna da vesile olduğumuz için hem AK Parti ailemiz olarak hem de bir Muğlalı hemşehriniz olarak çok mutluyum, gururluyum.” dedi.

AK Parti Muğla İl Başkanı Cengizhan Güngör, Fethiye Körfezi Projesini Anlattı

MAPA-Şamandıra Sistemi devreye alınacak

Program kapsamında Fethiye Körfezi’nin temizlenmesinin yanı sıra MAPA-Şamandıra Sistemi’nin de tanıtımının gerçekleştirileceğini belirten Güngör, sistemin deniz ekosisteminin korunması açısından önemli olduğunu ifade etti.

Güngör, MAPA-Şamandıra Sistemi sayesinde teknelerin deniz çayırlarına zarar vermesinin önüne geçilmesinin amaçlandığını belirterek, “Bu MAPA Şamandıra sistemi ile de beraber denizlerimizdeki ekosistemi korumak için önemli bir adım atmış oluyoruz. Burada teknelerin dibi taramasında, taramasıyla beraber deniz çayırlarının yok olmasını da önlemiş olacağız.” diye konuştu.

Dip çamuru temizliği ne zaman tam kapasite başlayacak?

Dip çamuru temizleme gemisinin Fethiye Körfezi’nde çalışmaya başlaması için hazırlıkların tamamlandığını belirten Güngör, çalışmaların ilk aşamada ekolojik süreçler gözetilerek yürütüleceğini söyledi.

Turizm sezonunun devam etmesi nedeniyle geminin tam kapasiteyle çalışmasının sezon sonrasında gerçekleştirileceğini aktaran Güngör, 15 Kasım’dan itibaren dip çamuru temizleme çalışmalarının tam kapasiteyle sürdürülmesinin planlandığını ifade etti.

AK Parti Muğla İl Başkanı Cengizhan Güngör, Fethiye Körfezi Projesini Anlattı

Güngör, “Bizim için burada önemli olan bu yaklaşık biraz önce bahsettiğim gibi 16,2 milyonluk çamurun Fethiye Körfezi'nden bertaraf edilmesi. İnşallah gemimiz burada şu an hazırlıklar da yapılmış halde yarın start verilecek. Belli bir süre ekolojik çalışmalar yapıldı. Yarın çalışmaya başlayacak. Fakat tam anlamıyla randımanlı bir şekilde çalışması turizm sezonunun bitmesiyle gerçekleşecek.” dedi.

Turizm sezonunda Fethiye’nin yerli ve yabancı misafirleri ağırlamaya devam ettiğine dikkati çeken Güngör, dip tarama çalışmalarının deniz içerisindeki faaliyetlere etkisinin de dikkate alındığını belirtti.

Güngör, “Onun için 15 Kasım'dan itibaren tam gaz dip çamuru temizliği teknemiz çalışmaya başlamış olacak.” ifadelerini kullandı.

“Fethiye yeniden apayrı bir havaya bürünecek”

Projenin tamamlanmasıyla Fethiye Körfezi’nin doğal yapısının korunmasına katkı sağlanacağını belirten Güngör, Fethiye’nin denizi, güneşi ve yeşiliyle yeniden farklı bir görünüme kavuşacağını söyledi.

Güngör ayrıca projeye verilen destek dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Emine Erdoğan’a teşekkür ederek, lansman programında Fethiyelilerle bir araya geleceklerini kaydetti.

AK Parti Muğla İl Başkanı Cengizhan Güngör’ün açıklamasına göre, yarın gerçekleştirilecek lansmanla birlikte Fethiye Körfezi dip çamuru temizleme projesi ve MAPA-Şamandıra Sistemi için yeni bir süreç başlayacak. 

Haberi Paylaş
Yalçın Restaurant Kayaköy reklamı