Akdeniz İklim Zirvesi’nde Fethiye Körfezi Gündemde
Muğla’da düzenlenen Akdeniz İklim Zirvesi’nde iklim değişikliği ve çevre sorunlarının yanı sıra Fethiye Körfezi’nin geleceğine yönelik çalışmalar da gündeme geldi.
Muğla Büyükşehir Belediyesi ve ICLEI Avrupa iş birliğinde gerçekleştirilen zirvede; su kaynaklarının korunması, deniz kirliliği, kıyı ekosistemleri, orman yangınları ve sürdürülebilir çevre politikaları ele alındı.
Zirvede konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Fethiye Körfezi’nde devam eden dip çamuru temizliği projesine dikkat çekti. Aras, yıllar içerisinde biriken dip çamurunun temizlenmesinin körfez ekosisteminin korunması açısından önemli olduğunu belirtti.

16 MİLYON METREKÜP DİP ÇAMURU TEMİZLENECEK
Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan da zirvede yaptığı konuşmada Fethiye Körfezi’ndeki çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Soykan, yürütülen dip çamuru temizliği ve tarama çalışmaları kapsamında yaklaşık 16 milyon metreküp dip çamurunun temizlenmesinin hedeflendiğini açıkladı.
Çalışmalarla birlikte Fethiye Körfezi’nin ekosisteminin iyileştirilmesi ve su kalitesinin artırılması amaçlanırken, kara ve deniz kaynaklı kirliliğin kaynağında önlenmesine yönelik çalışmaların da sürdüğü belirtildi.

Zirvede ayrıca Muğla kıyılarındaki hassas deniz ekosistemlerinin korunması ve deniz kirliliğinin azaltılmasına yönelik projeler ele alınırken, toplantıdan çıkacak sonuçların Akdeniz İklim Deklarasyonu ve COP31 sürecine katkı sunması hedeflendi.

