Fethiye TV
SON DAKİKA
Fethiye
05 Eyl 2026, 15:03 15:04 Okuma: 1 dk

Fethiye Körfezi’nde Tarihi Projenin Lansmanı Salı Günü

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, Fethiye Körfezi’nin temizlenmesi için hayata geçirilecek tarihi projenin lansmanının Salı günü Fethiye’de yapılacağını açıkladı.

Sedat Ünal
SERBEST MUHABIR
Sedat Ünal

Yaklaşık 600 hektarlık alanda, toplam 16 milyon 268 bin 925 metreküp dip çamurunun temizlenmesini kapsayan proje 3 yıl sürecek. Çalışmalarda Türkiye Çevre Ajansı’na bağlı 2 dip tarama gemisi görev yapacak.

Fethiye Körfezi’nde Tarihi Projenin Lansmanı Salı Günü

Sarıhan, projenin Fethiye Körfezi’nin geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Fethiye Körfezi için tarihi bir adım atıyoruz” dedi.

Lansmana, Birleşmiş Milletler Çevre Programı Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu Başkanı Emine Erdoğan ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılması bekleniyor. 

Fethiye Körfezi’nde Tarihi Projenin Lansmanı Salı Günü
Haberi Paylaş
Yalçın Restaurant Kayaköy reklamı