Fethiye’de Deneyap Atölyesi İçin Geri Sayım: 641 Öğrenci Sınava Girecek
Muğla genelinde 641 öğrenci, 20 Eylül'de yapılacak Deneyap Uygulama Sınavı'nda atölyelere kabul için ter dökecek. Sınav Menteşe'de iki merkezde düzenlenirken, Fethiye'de kurulacak Deneyap Teknoloji Atölyesi'nin hazırlıklarında son aşamaya gelindiği bildirildi.
Fethiye’den alınan başvurularla birlikte Muğla’da 641 öğrenci, geleceğin teknoloji yeteneklerini belirlemek amacıyla 20 Eylül’de düzenlenecek Deneyap Uygulama Sınavı’na katılacak. Fethiye’de kurulması planlanan Deneyap Teknoloji Atölyesi’nin hazırlıklarında ise son aşamaya gelindi.
Geleceğin bilim ve teknoloji alanındaki yeteneklerini erken yaşta keşfetmeyi ve geliştirmeyi amaçlayan Deneyap Teknoloji Atölyeleri kapsamında yeni öğrenci alım sürecinin üçüncü ve son aşaması olan Deneyap Uygulama Sınavı, 20 Eylül 2026’da Türkiye genelinde eş zamanlı gerçekleştirilecek.
Muğla’da yapılacak sınavda 641 öğrenci, Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde eğitim almaya hak kazanabilmek için değerlendirmeye alınacak.
641 Öğrenci Sınava Girecek

Sınavın sabah seansında lise düzeyindeki 8. ve 9. sınıflar ile lise hazırlık sınıfından 181 öğrenci, öğle seansında ise ortaokul düzeyindeki 4. ve 5. sınıflardan 460 öğrenci sınava katılacak.
Sınavlar Menteşe Spor Salonu ile Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Deneyap Uygulama Sınavı’nda öğrencilerin teknolojiye ilgileri, yenilikçi düşünme ve problem çözme becerilerinin değerlendirilmesi planlanıyor. Sınav sonucunda başarılı bulunan öğrencilerin Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde eğitim almaya hak kazanması amaçlanıyor.
Fethiye’de Atölye İçin Son Aşama

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Fethiye ilçesinde kurulması planlanan Deneyap Teknoloji Atölyesi’nin hazırlıklarında son aşamaya gelindiği bildirildi.
Atölyenin en kısa sürede faaliyete geçirilmesinin planlandığı belirtilirken, Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi bünyesindeki Deneyap Teknoloji Atölyesi’nin ise faaliyetlerini sürdürdüğü kaydedildi.
Açıklamada ayrıca bu yıl Muğla’da Deneyap Teknoloji Atölyeleri’ne yüksek sayıda başvuru yapıldığı, Fethiye’den alınan başvurularla birlikte uygulama sınavına katılacak öğrenci sayısının 641’e ulaştığı belirtildi.
