Fethiye’de Doğal Gaz Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi
Fethiye ve Seydikemer’de doğal gaz çalışmalarının başlaması nedeniyle TMMOB Makina Mühendisleri Odası Fethiye Temsilciliği yürütme kurulu başkanı Makine Mühendisi Enver Demirci yönetiminde bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Fethiye ve Seydikemer’de doğal gaz çalışmalarının başlamasıyla birlikte, tesisat işlemlerinde görev alacak makine mühendislerinin yetkilendirilmesi süreci de gündeme geldi. Makine Mühendisleri Odası Fethiye Temsilciliği Başkanı Enver Demirci, doğal gaz tesisatını gerçekleştirecek firmalarda mutlaka bir makine mühendisinin görev yapması gerektiğini belirtti.

Enver Demirci açıklamasında “Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Fethiye’mize ve Seydikemer’imize doğal gaz geliyor. Bununla ilgili bölgemizde ve bazı mahallelerde çalışmalar başladı. Bu gün ilçemizde ve bölgemizde doğal gaz yetkilendirmesi ile ilgili Makine Mühendisleri Odası Fethiye temsilciliğimizin bir kursu olacak. Bu sebep ile vatandaşlarımızı bilgilendirmek istedik. Doğal gaz Botaş tarafından ana hat döşendikten sonra Muğla’da dağıtıcı firmanın şehir içi dağıtıcı hatlarının döşemesi ve evlere kadar ulaştırmasında esnasında; bu işleri yapacak firmalarda mutlaka bir makine mühendisinin çalışması gerekecek. Bu çalışacak olan makine mühendislerinin yetkilendirmesi odamız tarafından yapılmakta olup, yetki alan mühendis arkadaşlarımız saygıdeğer Fethiye ve Seydikemer halkına hizmet edecektir” dedi. Enver Demirci; Demirci, mühendislerin yetkilendirmesinin oda tarafından yapılacağını ifade ederek, doğal gazın güvenli ve ekonomik şekilde kullanılmasının önemine dikkat çekerek, Fethiye’mize ve Seydikemer’imize hayırlı olsun” dedi.
