Fethiye’nin Geçmişi Fotoğraflarla Yeniden Canlandı
Fethiye Nostalji Günleri’nin 6’ncısı, Fethiye Kültür Evi’nde gerçekleştirildi. Foto Kandiye’nin dördüncü kuşak temsilcisi, fotoğraf sanatçısı ve yazar Şükrü Gürel, aile arşivinden gün yüzüne çıkan fotoğraflar ve tarihî anlatımlarla katılımcıları Fethiye’nin geçmişine doğru yolculuğa çıkardı.
Fethiye’nin kültürel mirasını ve geçmişten günümüze uzanan ilçenin hafızasını yaşatmayı amaçlayan Fethiye Nostalji Günleri’nin 6.’sı gerçekleştirildi. Fethiye Kültür Evi’nde düzenlenen programda, ilçenin köklü fotoğrafçılık geleneğini sürdüren Foto Kandiye’nin dördüncü kuşak temsilcisi Şükrü Gürel, geçmişin izlerini katılımcılarla paylaştı.

Aile arşivinde yer alan fotoğraflar, şiirler ve tarihî bilgiler eşliğinde gerçekleştirilen söyleşide Gürel, Fethiye’nin geçmişinde iz bırakan isimleri ve günümüzde pek bilinmeyen tarihî olayları anlattı. Osmanlı döneminden mübadele yıllarına uzanan anlatımlarla katılımcılar, ilçenin geçmişine farklı bir pencereden bakma fırsatı buldu.

Şükrü Gürel, söyleşi öncesinde yaptığı açıklamada, tarihî bilgileri ve fotoğrafları bir araya getirerek geçmişi anlatmayı amaçladığını belirtti.

Gürel, “Elimden geldiğince tarihten sayfalar anlatacağım. Ortaya güzel bir şey çıkacağına inanıyorum. Bilinmeyen konuları ve şimdiye kadar görülmemiş fotoğrafları hem tarih hem de görsellerle sunmaya çalışacağım. Amacımız, geçmiş zamandan mübadele dönemine ve Osmanlı dönemine uzanan örneklerle geçmişi yad etmek.” ifadelerini kullandı.

Merhum Kadriye Mualla Yerguz da Anıldı
Fethiye’nin geçmişine ışık tutan etkinlik kapsamında, merhum Kadriye Mualla Yerguz da fotoğraf sergisinde anıldı.