Fethiye TV - Fethiye Haberleri
SON DAKİKA

Göcek’te Esnaf Sezon Sonundan Memnun Değil

Muğla’nın önemli turizm destinasyonlarından Fethiye’nin Göcek Mahallesi’nde sezonun sona yaklaşmasıyla birlikte esnaflar yaz dönemini değerlendirdi. İşletmeciler, bu yıl müşteri yoğunluğunun ve satışların beklentilerin altında kaldığını belirtirken, artan maliyetler ve ekonomik koşulların turizm hareketliliğini etkilediğini ifade etti.

Esnaflar, özellikle sezonun son döneminde yaşanan durgunluğa dikkat çekerek gelecek sezon için beklentilerini de paylaştı. 

Göcek’te Esnaf Sezon Sonundan Memnun Değil

“SEZON ÖLÜ DURUMDA, ESNAF KAN AĞLIYOR”

Göcek esnafından Esin Erçevik, sezonun beklentilerinin altında geçtiğini söyledi. Erçevik, “Sezon ölü durumda. Esnaf kan ağlıyor. Gelen geçen boş geçiyor.  Ekonomik sebeplerden dolayı olduğunu düşünüyorum. Turistler aldıkları fişleri bile incelemeye başladı. Onlar da çok akıllandı.” dedi.

Göcek’te Esnaf Sezon Sonundan Memnun Değil

“NORMALDE HER YAZ GELEN MÜŞTERİLERİM BU YAZ GELMEDİ”

Şahin Balı da sezonun kendileri açısından kötü geçtiğini ifade etti. Balı, “Sezon çok kötü geçti. Beklentimiz karşılanmadı. Normalde her yıl stabil gelen müşterilerim bu yaz gelmedi.” diye konuştu.

Göcek’te Esnaf Sezon Sonundan Memnun Değil

“GEÇMİŞ YILLARA GÖRE DÜŞÜŞ VAR”

Esnaflardan Emirhan Taka, bu sezonun geçmiş yıllara kıyasla daha düşük geçtiğini belirtti. Taka, “Geçen senelere göre baya düşüş var.” ifadelerini kullandı.

Göcek’te Esnaf Sezon Sonundan Memnun Değil

“HER SENE DAHA DA KÖTÜYE GİDİYOR”

Hakan Dikik, turizm sezonlarının her yıl daha olumsuz geçtiğini ifade etti. Dikik, “Her sene daha da kötüye gidiyor. Her şeyin pahalı olduğu bir duruma geldik. Herkes bir yandan zam derken turiste de vurdu.  Turistlerin Türkiye’den bir ümitleri kalmadı. Kendi insanımız bile gelmiyor. Gurbetçiler de farklı ülkelere gidiyor. 32 senedir Göcek’te esnafım, nerden nereye geldiğimizi çok iyi biliyorum. Hayatım burada geçti. Artık bırakma durumuna geldim.” diye konuştu.

Göcek’te Esnaf Sezon Sonundan Memnun Değil

“ÜÇ YILDIR GERİLEMEYE DEVAM EDİYOR”

Haşim Ketenci ise sektördeki gerilemenin son üç yıldır sürdüğünü söyledi. Ketenci, “Sezonumuz çok iyi geçmedi. Sezonda üç yıldır bir gerileme var. Bir destek de göremiyoruz. Çok fazla vergimiz var. İyi geçmedi.” dedi. 

Göcek’te Esnaf Sezon Sonundan Memnun Değil
Göcek’te Esnaf Sezon Sonundan Memnun Değil
Haberi Paylaş
Yalçın Restaurant Kayaköy reklamı