Fethiye TV - Fethiye Haberleri
SON DAKİKA

Karadeniz’de Bollaşan Palamut Fethiye’de 150 Lira

Karadeniz’de av sezonuyla bollaşan palamut, Fethiye Balık Pazarı’nda tanesi 150 liradan satılıyor. Satıcılar fiyat farkının nakliye giderlerinden kaynaklandığını belirtirken, bazı vatandaşlar İstanbul’a göre fiyatları pahalı buluyor.

Karadeniz’de av sezonuyla birlikte bollaşan palamut, Fethiye Balık Pazarı’nda tanesi 150 liradan satışa sunuluyor. Balık satıcısı Sergen Yalçın Güntekin, fiyat farkında nakliye giderlerinin etkili olduğunu belirtirken, vatandaşlar palamudu mevsiminde ve diğer balıklara göre daha uygun buldukları için tercih ettiklerini söyledi.

Balık sezonunun başlamasıyla Karadeniz’de bollaşan palamut, Fethiye’deki balık tezgâhlarında da yerini aldı. Fethiye Balık Pazarı’nda palamudun tanesi 150 liradan satılırken, fiyatlar hem satıcıların hem de alışveriş yapan vatandaşların gündeminde yer alıyor. Balık satıcısı Sergen Yalçın Güntekin, Karadeniz ile Fethiye arasındaki fiyat farkına nakliye masraflarının neden olduğunu ifade etti.

“Karadeniz’de 75 lira olan palamut Fethiye’de 150 lira”

Karadeniz’de Bollaşan Palamut Fethiye’de 150 Lira

Balık satıcısı Sergen Yalçın Güntekin, palamudun Karadeniz’de mevsimsel bolluk nedeniyle daha uygun fiyata satıldığını belirterek, “Palamudu 150 liradan satıyoruz. Şu anda mevsim bolluğu olduğu için Karadeniz’de fazla çıkan bir balık. Orada 75 lira olan balık Fethiye’de 150 lira. Aradaki fark, gelen araçların yakıt giderlerinden kaynaklanıyor” dedi.

Fethiye’nin denizinde farklı balık çeşitlerinin de bulunduğunu söyleyen Güntekin, “Bizim denizimizde sadece palamut yok. Bölgemizin denizine göre sarıkanat da var. Sarıkanadın kilogramı 700 lira. Fethiye’de daha fazla çıkan, halk balığı olarak bilinen lopa da var. Lopanın kilogramı ise 250 lira” ifadelerini kullandı.

“İstanbul’a göre Fethiye pahalı geldi”

Karadeniz’de Bollaşan Palamut Fethiye’de 150 Lira

Balık almak için pazara gelen Yasemin Soylu, palamudu hem mevsimi olduğu hem de fiyatını daha uygun bulduğu için tercih ettiğini söyledi.

İstanbul’dan geldiğini belirten Soylu, “Şu an palamut mevsimi. Palamut daha ucuz olduğu ve mevsimi olduğu için onu tercih ediyorum. Ben İstanbul’dan geliyorum. İstanbul’da fiyatlar Fethiye’ye göre çok daha ucuz. Burası bana pahalı geldi” diye konuştu.

“Başka yerde daha ucuz ama yine iyi”

Palamudun mevsiminde olması nedeniyle satın aldığını belirten Mediha Öztürk ise fiyatlardan memnun olduğunu ancak başka yerlerde daha uygun fiyatlarla karşılaştığını dile getirdi. Öztürk, “Palamudun tam mevsimi olduğu için palamut alıyorum. Memnunum ama başka yerde daha ucuz. Burada 150 lira ama yine iyi” dedi.

Karadeniz’de Bollaşan Palamut Fethiye’de 150 Lira
Karadeniz’de Bollaşan Palamut Fethiye’de 150 Lira
Haberi Paylaş
Yalçın Restaurant Kayaköy reklamı