Fethiye TV - Fethiye Haberleri
SON DAKİKA

Özdağ: 'Meselem Muğla’yı Parlamentoda Anlatmak'

Yeniyol Partisi Grup Başkanvekili ve Muğla Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Meclis çalışmalarının yoğunluğu nedeniyle Muğla’da daha az bulunmasına ilişkin eleştirilere yanıt verdi. Özdağ, “Benim meselem Muğla’ya gelmek değil. Muğla’nın tüm problemlerini parlamentoda dile getirmek” dedi. Özdağ, turizmden tarıma, madencilikten Göcek Tüneli’ne ve belediyelerin sorunlarına kadar Muğla’nın gündemini Meclis’e taşıdığını söyledi.

Yeniyol Partisi Grup Başkanvekili ve Muğla Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Meclis çalışmalarının yoğunluğuna ve Muğla’da yürüttüğü çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Her yazını Muğla’da geçirdiğini belirten Özdağ, Meclis’in bu yıl tatil dönemine geç başlaması nedeniyle Muğla’da yaklaşık 40 gündür bulunduğunu söyledi. Özdağ, “Ben her yazımı Muğla’da geçiriyorum. Meclis ne zaman tatile çıkıyor? 20-26 Temmuz’da tatile çıkıyordu. Bu sene Ağustosu bulduk. Beş tane önemli yasa vardı, çerçeve yasa dahil olmak üzere. 40 gündür de Muğla’dayız” dedi. Bu süreçte Muğla’nın farklı ilçelerini ziyaret ettiğini belirten Özdağ, “Muğla içerisinde Bodrum’dayız, Datça’dayız, Milas’tayız, Muğla merkezdeyiz, Fethiye’deyiz, Dalaman’dayız. Buraları ziyaret ettik” ifadelerini kullandı.

“Gelen bütün kanunlar elimden geçiyor”

Muğla’ya neden daha sık gelemediğine ilişkin de konuşan Özdağ, Grup Başkanvekili olarak Meclis’te yoğun bir çalışma yürüttüğünü söyledi. Grup Başkanvekili olarak Meclis’e gelen kanun tekliflerini takip ettiğini belirten Özdağ, komisyon çalışmalarından milletvekillerinin yurt dışı görevlendirmelerine, muhalefet şerhlerinden Genel Kurul görüşmelerine kadar birçok süreci yürüttüklerini söyledi. Özdağ, “Gelen bütün kanunlar elimden geçiyor. Gelen kanunlar sadece elimizden geçmiyor. Bu kanunlar Meclis Başkanlığı tarafından komisyonlara havale ediliyor. Bu komisyonlardaki arkadaşlarımızı, milletvekili arkadaşlarımızı kontrol ediyorum” diyerek, NATO ve Avrupa Parlamenterler Asamblesi gibi uluslararası görevleri bulunan milletvekillerinin çalışmalarını da takip ettiğini ifade etti.

Komisyonlarda yalnızca görüşme yapılmadığını, muhalefet şerhlerinin de hazırlanması gerektiğini belirten Özdağ, kanunların Genel Kurul’a gelmesinin ardından iktidar ve muhalefet grup başkanvekilleri arasında yoğun müzakerelerin başladığını söyledi. “Ben bu mücadeleyi yapmış bir arkadaşınızım. Bütün parlamentodaki grup başkanvekilleri buna şahittir” diyen Özdağ, “Şerefimle çalıştım. Ne satın alındım ne sattım. Her kanunu satırına kadar okudum” ifadelerini kullandı.

Suça sürüklenen çocuklarla ilgili yasa çalışması

Özdağ, Meclis’in son dönem çalışmalarında suça sürüklenen çocuklarla ilgili düzenlemenin de önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Suça sürüklenen çocuklarla ilgili komisyonun muhalefetin girişimiyle kurulduğunu belirten Özdağ, komisyonun yaklaşık dört ay çalıştığını ifade etti. Özdağ, “15 yaş altı çocuklarla, 15-18 yaş altı çocukların suçu işlediklerinde, adam öldürdüklerinde çok az yattıklarını gördük. Çeteler bunları kullanıyor, mafyalar kullanıyor. Veya çocuklar, akran zorbalığı nedeniyle kendi kendilerine olaylar çıkarıyor” dedi. Çocukların kaybedilmemesi ve yeniden topluma kazandırılması gerektiğini vurgulayan Özdağ, “Bir, bu çocukları kaybetmemeliyiz. İki, bu çocukları yeniden kazanmalıyız. Kaybettiğimizi yeniden kazanmalıyız” diye konuştu. Söz konusu kanun teklifinin çeşitli maddelerinde değişiklik yapılmasını sağladıklarını belirten Özdağ, muhalefet partilerinin birlikte hareket ederek düzenlemenin bazı maddelerini revize ettirdiğini söyledi.

 “Torba yasada doğru olanla yanlış olan birbirine karışıyor”

Meclis’e getirilen torba yasalar konusunda da eleştirilerde bulunan Özdağ, farklı düzenlemelerin tek bir yasa içerisinde sunulmasının muhalefetin tutumunu zorlaştırdığını ifade etti. Özdağ, “Torba yasa 10 tane yasayı beraberce getiriyor. Beş tanesine evet diyeceğim, beş tanesine hayır diyeceğim. Ama diyemiyorum. O hayırlar nedeniyle o evetlere de hayır diyorum” dedi. Meclis çalışmalarının yoğunluğunu anlatan Özdağ, bazı günler gece geç saatlere kadar çalıştığını belirterek, “Ben sabah saat 09.30-10.00’da parlamentoya gidiyorum. Gece 12, 1, 2, 3’te evime geliyorum” ifadelerini kullandı.

 “Meselem Muğla’ya gelmek değil”

Özdağ, Muğla’da daha fazla bulunmasına yönelik beklentilere ilişkin ise dikkat çeken bir açıklama yaptı. “Benim meselem Muğla’ya gelmek değil. Muğla’nın tüm problemlerini parlamentoda dile getirmek” diyen Özdağ, Muğla’nın farklı alanlardaki sorunlarını Meclis gündemine taşıdığını söyledi. Özdağ, “Turizmini dile getirmek, madenini dile getirmek, tarımını dile getirmek, Göcek Tüneli’ni dile getirmek, TOKİ’sini dile getirmek, belediyelerin problemlerini dile getirmek” ifadelerini kullandı.

“Fethiye’ye gelen nüfus artıyor, kaynak aynı kalıyor”

Turizm bölgelerindeki nüfus hareketliliğinin belediyelerin kaynak planlamasına da yansıması gerektiğini belirten Özdağ, Fethiye’yi örnek gösterdi. Fethiye’nin turizm döneminde nüfusunun ciddi şekilde arttığını belirten Özdağ, “Burası turizm beldesi. İşte Alim Başkan turizm beldesinin belediye başkanı. Şimdi Alim Başkan’a gelen para buranın nüfusu kadar. Peki yazın Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül'de ne kadar oluyor? 10 misli artıyor Fethiye” dedi. Fethiye’nin nüfusunun yaz aylarında milyonlara ulaştığını ifade eden Özdağ, “Para 250 bine göre geliyor. Bunları dile getiren kanunlar yazıyorum” diye konuştu.

Muğla milletvekili olarak Meclis’te yaptığı çalışmalara da değinen Özdağ, “Benim yaptığım kanun tekliflerini alın, soru önergelerimi alın, basın toplantılarımı alın. Mecliste 450 konuşma yaptım” dedi.

“Muğla’nın sorunlarını bize iletin”

Muğla’daki sorunların çözümü için yerel yöneticiler ve sivil toplum kuruluşlarıyla iletişimin önemine dikkat çeken Özdağ, milletvekillerinin görevlerinden birinin de kentteki sorunları Meclis gündemine taşımak olduğunu söyledi. Özdağ, “Önemli olan köyleri gezmek değil. Muhtarlarımızın, belediye başkanlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, kaymakamlarımızın ve valilerimizin bize problemleri iletip dile getirmemizi sağlaması” dedi.

Özdağ konuşmasının son bölümünde ise bankacılık sistemiyle ilgili verdiği kanun teklifinden söz etti. Devlet bankalarından kredi kullanan bazı şirket ve kişilerin borçlarını ödememesi durumunda, milletvekillerinin verdikleri soru önergelerine “ticari sır” gerekçesiyle yanıt verilmemesini eleştiren Özdağ, bu konuda kanun teklifi hazırladığını söyledi. Özdağ, “Bankalardan iş adamları kredi çekiyorlar, devlet bankalarından. Sonra bunları ödemiyorlar. Eğer yandaşsa ödemiyorlar. Ben bununla ilgili ne zaman soru önergesi versem şöyle diyorlar: ‘Ticari sır’” ifadelerini kullandı.

 

 

Haberi Paylaş
Yalçın Restaurant Kayaköy reklamı