Tutuklu Sanık Veli K.: “Başıma Ne Geldiyse Onu Çok Sevmekten Geldi”
Fethiye'de boşanma aşamasındaki eşi Hatice K.'yi av tüfeğiyle vurup iki bacağını kaybetmesine neden olan Veli K.'nin davasının ikinci duruşmasında savunma yapan tutuklu sanık, “Başıma ne geldiyse onu çok sevmekten geldi. Onun yüzünden mevcut işlerimi bırakıp gazinocu da kahvehaneci de oldum.” dedi.
Fethiye 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altında bulunan Hatice K. enfeksiyon nedeniyle katılamazken, tutuklu sanık Veli K. ile taraf avukatları, bazı kadın derneklerinin temsilcileri ve siyasi partilerin kadın kolları üyeleri katıldı.
Fethiye 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde eşi Hatice K.'yi kasten öldürmeye teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Veli K., ikinci duruşmada da olayın Hatice K.'yi çok sevmesinden kaynaklandığını belirterek kendisinden özür diledi.

TANIK DİNLENDİ
Duruşmada tanık olarak dinlenen Hüseyin D., olayın meydana geldiği kahvehanede çalıştığını, Hatice K. ve Veli K.'yi önceden tanımadığını söyledi. Hatice K.'nin olaydan üç dört gün önce oyun oynamak için kahvehaneye geldiğini, bu nedenle kendisini gördüğünü ancak tanımadığını belirtti.
Hüseyin D., “Veli K.'nin olay yerine nasıl geldiğini görmedim. Ben o sırada kahvehanenin arka bahçe kısmındaydım. Kahvehanede bulunan kişilerden ‘silah var’ sesini duydum. İçeriye doğru yönelirken bir el ateş edildiğini duydum. İçeri girdiğimde Veli K.'nin elinde uzun namlulu tüfek vardı. Sanık silahı Hatice K.'nin ayağına doğru yöneltti. Kadının diğer ayağı vurulmuştu. Tam ‘Yapma’ diye bağırdığım sırada sanık ikinci el ateş etti ve kapıyı çarpıp çıktı. Kimseye bir şey söylemedi, kimseyi tehdit etmedi. Hatice K.'ye yönelik herhangi bir söylemini duymadım.” ifadelerini kullandı.
Duruşmada Hatice K.'nin avukatı Alev Öztürk, Hatice K.'nin ikinci bacağını da kaybettiğini, kaptığı enfeksiyon nedeniyle taburcu olamadığını ve tedavisinin devam ettiğini belirterek, 10-15 gün içerisinde taburcu olabileceğini söyledi.

Öztürk, “Önceki duruşmada olay yeri videosunu izlemiştik. Videoda önemli bir kısım, Hatice ve Veli kahvehane dışındayken sanığın tüfeği ateşlemeye çalışması. Tüfek pompalı olduğu için emniyet mandalı açık olmadığından ilk atışı yapamadığı sabittir. Hatice K.'ye, emniyet mandalını düzelttikten sonra ateş etmiştir. Bu durumun bilirkişi tarafından incelenmesini talep ediyoruz. Ayrıca olay yerinde keşif yapılması talebimiz de vardır.” dedi.
“AMACI BENİM PARAMI ALMAKMIŞ”
Tutuklu sanık Veli K. de iddia makamının tutukluluk halinin devamını istemesi üzerine yaptığı savunmada, “Başıma ne geldiyse onu çok sevmekten geldi.” ifadelerini kullandı.
Sanık Veli K., “Ben Hatice Hanım'ı çok sevdim. Kendisine taptım, ne geldiyse başıma bundan geldi. Hatice Hanım ile tanışmadan önce dükkânım vardı, işlerim çok güzeldi. Onu tanıdıktan sonra kendisine âşık oldum, kendisine karşı zayıf düştüm. Hatice'nin niyeti benimle evlenmek değilmiş, daha sonra ilişkimiz kötüye gitti. Amacı benim paramı almakmış. Yaptığı işlerde buna dayanıyormuş. Bütün kazandığım paraları Hatice'ye teslim ediyordum. Bu durum kendisine de sorulabilir.
Ben Hatice'yi tanıdıktan sonra kumarcı da gazinocu da oldum. Hatice'nin arkadaşları ile birlikte kumarhane ve gazinolarda gezdiğini öğrendim. Bir kumarhanede arkadaşımla kavga etmiş. Bu olayların sonunda bu olay olmuştur.
Ben 2 yıl boyunca Hatice'nin kredi kartlarını ödedim. Ekonomik olarak beni zor duruma düşürdü. Bana kredi borçlarından dolayı kumara gittiğini söylemişti. Gitmemesi için ben kredi borçlarını ödedim. Ancak bir türlü borçlarını bitiremedim. Hatice'ye 10 milyonun üzerinde para verdim. Hâlen borcu olduğunu söylemekte. Ben cebime 100 lira para koymadan çalıştım, kazandım, hep Hatice'ye verdim.
Daha sonra bana kredi kartı kopyalayacağını söyledi. Konsomatrislik yapmasın diye gazino kiraladım. Kasada durmasını istedim. Burayı işletmesini istedim. Ben bu kişiyle nikâh da kıydım. Birbirimize söz vererek kumar ve gazino ortamından uzaklaşacağımızı belirttik. Sözler verdik.
Benim kendisini dolandırdığımı söylemiş ise de ben kendisini dolandırmadım. Hatice K. ile tanışmadan önce ekonomik durumum daha iyiydi. Mahkemeniz ne karar verirse geçerlidir. Ben Hatice'den bu olaydan dolayı çok özür diliyorum. Bunların hepsi kendisini sevdiğim için oldu. Bundan sonraki hayatında da maddi olarak Hatice'nin arkasındayım. Böyle olmasını istemedim.” diye konuştu.
Duruşmada tutuklu sanık Veli K.'nin avukatı, olayda gerçekleştirilen atışların ayak bölgesine yönelik olduğunu belirterek suç vasfının ve tahrik hükümlerinin yaralama kapsamında değerlendirilmesini ve Veli K.'nin tahliye edilmesini talep etti.
TUTUKLULUĞUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ
Mahkeme, sanık Veli K.'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi. Hatice K.'nin gelecek duruşmada mahkemede hazır edilmesine, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın suçtan doğrudan zarar gören sıfatı bulunmadığından avukatının katılma talebinin reddine ve görüntüler mahkemece izlendiğinden Adli Tıp Kurumu'ndan (ATK) rapor tanzim edilmesi talebinin reddine karar verildi.
Duruşma 19 Kasım tarihine ertelendi.

AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI
Duruşmanın ardından, duruşmayı takip eden kadın dernekleri ile birlikte açıklama yapan Avukat Alev Öztürk, “Müvekkilim olayın yaşandığı günden itibaren hastanede ve tedavisi devam ediyor. Sol bacağı ampute edilmişti. Birinci ve ikinci duruşma arasında sağ bacağı da ampute edildi. Normal şartlarda müvekkilim ikinci duruşmaya gelip mahkemenin huzurunda, heyetin önünde beyanlarda bulunacaktı, ifadesi alınacaktı. Ama sağ bacağının da ampute edilmesi nedeniyle hastaneden çıkışına izin verilemedi. O yüzden bu duruşmada da kendisini dinletemedik.
Bir dahaki duruşma 19 Kasım saat 14.00'te. Müvekkilimin o tarihe kadar taburcu edileceğini düşünüyoruz. O tarihte gelip burada mahkeme heyetinin önünde beyanlarını verecek. Biz özellikle mahkeme heyetinin müvekkilimi görmesini, yüz yüze ilkesi gereği ifadesinin burada alınmasını çok önemsiyoruz.
Bu duruşmada neler oldu? Bu duruşmada çok fazla bir gelişme yaşanmadı aslında. Bir tanık vardı, olayı gören tanığın ifadesi alındı. Muğla Büyükşehir Belediyesi davaya müdahil olmak için bizlerle birlikte iletişime geçti. Bizler olayın aydınlatılması açısından eksiklerin giderilmesini istiyoruz.
Nitelikli kasten yaralama suçu yönünde bir argüman geliştiriliyor sanık tarafından. Yine bir haksız tahrik indirimi alma yönünde savunma yapılıyor. Nitelikli kasten yaralama suçu oluşturduğu yönünde savunma yapılıyor. Biz de en başından beri diyoruz ki hayır, bu dosyada işlenen veya sanığın işlediği eylemin niteliği kasten öldürmeye teşebbüs suçudur.
Biz bu doğrultuda görüntülerin, yani olay yeri görüntülerinin incelenmesini istiyoruz. Çünkü orada sanığın en başından beri çok kararlı bir şekilde müvekkilimi doğrudan bulmak için oraya geldiği görüntüler var. Görüntüleri izleyebiliriz gerekçesiyle talebimiz reddedildi.
Sanığın iki tanığın dinlenmesine karar verildi. Ayrıca bir dahaki duruşmada da beyanlara başvurulacak. Sonuç olarak çok önemli bir suç. Biz sanığın kasten öldürmeye teşebbüsten cezalandırılması için gereken her türlü mücadeleye devam edeceğiz.” dedi.
OLAY NASIL OLMUŞTU?
Fethiye'de 24 Ocak'ta meydana gelen olayda 43 yaşındaki Hatice K., boşanma aşamasındaki eşi 46 yaşındaki Veli K.'nin av tüfeğiyle düzenlediği silahlı saldırıda bacaklarından yaralandı. Olay, Tuzla Mahallesi'ndeki bir kıraathanenin önünde meydana gelmişti.