Yüzen Servet Fethiye'de 60 Ton Akaryakıt İkmali Yaptı
Mouwad ailesine ait olduğu belirtilen 65 metre uzunluğundaki lüks megayat Cedar Sea 2, Fethiye iskelesinde 60 ton akaryakıt ikmali yaptı. Dünyanın en büyük ilk 100 lüks yatı arasında gösterilen yat için yaklaşık 5 milyon TL değerinde döviz ödendiği öğrenildi.
Erdoğan Cankuş
Ünlülerin mücevhercisi uluslararası elmas ve mücevher şirketi Mondera'nın kurucuları Mouwad ailesine ait olduğu belirtilen 65 metre uzunluğundaki lüks megayat Cedar Sea 2 Muğla'nın Fethiye ilçesinde 60 ton akaryakıt ikmali yaptı.
Hemen her yıl turizm sezonunda misafirlerini Fethiye Göcek, Marmaris ve Bodrum sahillerinde mavi yolculuk yaptırarak ağırladığı öğrenilen cedar sea 2 Fethiye iskelesine yanaşıp akaryakıt ikmali yaptı.
Yöredeki yerli ve yabancı turistlerin ilgi ile izlediği megayat'a İzmir Aliağa'dan 2 tanker ile getirilen 60 ton akaryakıt ikmali yapıldığı öğrenildi.
Mega yat sınıfında dünyanın en büyük ve lüks ilk yüz yatı arasında 75. sırada gösterilen cedar sea 2'nin Ege ve akdeniz'i kapsayan turda olduğu da belirtildi.
1986 yılında Hollanda'da yapılan ve Cebelitarık bayrağı taşıyan 65 metre uzunluğunda 15 groston ağırlığındaki yata Fethiye iskelesinde karadan 60 ton akaryakıt ikmali gerçekleştirilirken, mega yat yetkililerinin akaryakıt ikmali karşılığı yaklaşık 5 milyon TL döviz bıraktığı da öğrenildi.
Yüzen servet olarak nitelendirilen yatın musluklarının altın içinin ise mücevherlerle süslü olduğu da kaydedildi.
ÜNLÜLERİN MÜCEVHERCİSİ

24 misafir ağırlayabilen 25 mürettebatı bulunan yatın sahibi Mouwad ailesinden mega yatta herhangi birilerinin bulunup bulunmadığı öğrenilemezken uluslararası elmas ve mücevher şirketi Mondera’nın sattığı mücevherleri taşıyanlar arasında İngiliz kraliyet ailesinden Catherina Middleton, Jennifer Lopez, Kate Winslet, Kim Kardeshian, Gigi Hadi, Uma Thurman, Elizabeth Taylor ve Nicole Kidman gibi ünlülerin olduğu belirtiliyor.