Fethiye TV - Fethiye Haberleri
SON DAKİKA

Fethiye’de Çıntar Mantarının Fiyatı 200 Liraya Kadar Düştü

Fethiye’de sonbaharla birlikte tezgâhlarda yerini alan ve yılda bir kez çıkan çıntar mantarının fiyatı, artan ürün miktarıyla birlikte geriledi. Ekim ayının ortalarında 500-600 lira arasında satılan çıntarın kilogram fiyatı, Cuma Pazarı’nda 200 liraya kadar düştü.

Fethiye Cuma Pazarı’nda çıntar mantarı bolluğu yaşanıyor. Yağışların ardından yaylalarda ve dağlık alanlarda çoğalan çıntar, pazarcıların tezgâhlarında yerini aldı. Ekim ayının ortalarında kilogramı 500-600 lira arasında satılan mantarın fiyatı, ürün miktarının artmasıyla birlikte 200 liraya kadar geriledi. Fiyatlardaki düşüşe rağmen pazarcılar, satışların bekledikleri hızda ilerlemediğini belirtti.

“Yaylalar çıntarla doldu”

Pazarcı Semra Balcı, çıntar mantarının son haftalarda çoğaldığını belirterek, “Çıntarlar şimdi çoğaldı, önceden azdı. Şimdi her yayla çıntarla doldu. Onun için fiyatlar düştü. Geçen haftalarda 400-500 lira arasındaydı, bu hafta kilosu 250 lira. Ben sabahtan üç kasa mantar getirdim, daha biri bile bitmedi. Satışlar çok iyi değil” dedi.

Çıntarın doğal ortamda yetiştiğini ve herhangi bir ilaç ya da gübre kullanılmadığını ifade eden Balcı, “Dağlarda kendiliğinden yetişiyor. İlacı yok, gübresi yok. Çok faydalı. Yılda bir kere çıkıyor. Herkesin yemesini tavsiye ederim” diye konuştu.

Fethiye’de Çıntar Mantarının Fiyatı 200 Liraya Kadar Düştü

“Fiyatı uygun, herkes yesin”

Pazarcı Cumaziye Zor ise ürün miktarındaki artış nedeniyle fiyatları düşürdüklerini belirterek, “Çıntarları 300 liraya düşürdük. Çünkü artık her tarafta çıntar çıktı. Topluyoruz, getiriyoruz, satıyoruz. Ürün çok olduğu için satışlar biraz ağır gidiyor. Fiyatı uygun, herkes yesin” ifadelerini kullandı.

Fethiye’de Çıntar Mantarının Fiyatı 200 Liraya Kadar Düştü

“Dağda yetişen mantarı pahalı satmaya gerek yok”

Pazarcı Emine Desteci, çıntar mantarının bu yıl bol miktarda yetiştiğini belirterek kilogramını 200 liradan sattığını söyledi. Yaylalardan topladıkları mantarları pazarda satışa sunduklarını ifade eden Desteci, “Bu sene çok olduğu için fiyatı düştü. Her tarafta çıntar var. Normal mantardan daha vitaminli. Doğal olduğu için herkes alıp yiyor. Biz yayla tarafından getiriyoruz, geçici olarak satıyoruz. Dağda bulunan bir şeyi çok pahalı satmaya hiç gerek yok” dedi. 

Fethiye’de Çıntar Mantarının Fiyatı 200 Liraya Kadar Düştü
Haberi Paylaş
Yalçın Restaurant Kayaköy reklamı