Celal Bozkurt
YİNE BİRLEŞTİK ATATÜRK VE CUMHURİYET ÜLKÜSÜNDE!!
Bence bu yılın en güzel gününü yaşadık iki gün önce.. Adeta ülkemizin KARANLIĞINI AYDINLIĞA çevirdik.. Yürekler vatanseverlik duygusunda birleşti.. Cumhuriyetimizin güzelliğinde buluşuver dik.. Bu SEVDAYI BİZE ARMAĞAN EDEN ATAMIZI ANDIK...!
"O olmasaydı" sorusunu sorduk kendimize.. Samsuna çıkıp kurtuluş savaşını yapmasaydı.. Cumhuriyeti kurmasaydı.. Siz-biz dostlarım SON BAĞIMSIZ TÜRK DEVLETİNİN yaşayanı olabilecekmiydik? Hep bu soruyu sorarımda kendime yanıt bulamam... Ama daha bir coşar yüreğimde ATATÜRK sevgisi.. Bu konuda hiçbir zaman siyasi düşünmedim. Ama başka yanıt ta bulamadım.. Hep ATATÜRK doldurdu düşüncelerimi..
Ulus olarak bayramı kutladık
Sevgiyle baktı gözlerimizle birbirimize.
Hoparlörlerde onu anlatan şarkılara eşlik ettik. Depboydaki ALBAYRAĞA kaydı kimimizin gözleri... Ezan alınırken mutlaka bir gülümseme belirdi yüzümüzde. Kimimiz bir FATİHA okuduk yurdumuzun kurtarıcısı için...!!!
Heyecanı yaşarken bazen mahzunlaştık.. Ona SARHOŞ diyenler geldi aklıma. Küfredenler geldi.. Daha 2 gün önce bayrağımıza ve ATAMIZA hakaret edenler geldi.. Hem öğretmendi o biliyormusunuz?... Ama ülkemiz için çok daha umutluyum dostlarım. Uyanan bir halk görüyorum izleyince manzaraları... Kim ne kadar uğraşırsa uğraşsın GALİP GELE MİYECEKLER.. Karanlık düşüncelerini "izleyemeyecekler" aydınlık yarınlarımızı... Ulus olarak vatan-bayrak yüce dinimiz-Atatürk ilkesinde birleşivereceğiz.
NE MUTLU TÜRKÜM ÜLKÜSÜNDE ONLARA RAĞMEN "İHANET ETMEYECEĞİZ"!!!