Muğla Valiliği tarafından hayata geçirilen “Öğrencilerimiz İçin Temiz Su” Projesi kapsamında, il genelinde bulunan yaklaşık 400 okulda su arıtma cihazları öğrencilerin kullanımına sunuldu. Proje ile öğrencilerin temiz ve güvenli içme suyuna erişiminin artırılması hedefleniyor.
Projenin tanıtım programı, Şehit Jandarma Yarbay Alim Yılmaz İlkokulu'nda gerçekleştirildi. Programa İdris Akbıyık, YİKOB’dan sorumlu Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Mehmet Eriş ve Emre Çay katıldı.
Okulda incelemelerde bulunan Muğla Valisi İdris Akbıyık, öğrencilerin sağlıklı eğitim ortamlarında yetişebilmesi için temiz ve güvenli içme suyuna erişimin büyük önem taşıdığını ifade etti. Akbıyık, projenin aynı zamanda plastik tüketiminin azaltılmasına katkı sağlayacağını ve çevre bilincinin gelişmesini destekleyeceğini belirtti.