"Yeşil Vatan Hepimizin, Daha Hassas Olmalıyız"

Bölgede havadan ve karadan yoğun bir mücadelenin sürdüğünü belirten İl Başkanı Güngör, "Çıkan yangına 5 uçak ve 10 helikopterle havadan müdahale edilirken; kahraman orman personelimiz, itfaiyemiz, emniyet güçlerimiz ve tüm kurumlarımız karada hummalı bir çalışma yürütüyor. Emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum," ifadelerini kullandı.

Whatsapp Image 2026 07 22 At 18.13.27 (2)

‘’Yeşil Vatan Hepimizin’’

Vatandaşlara çağrıda bulunan Güngör, "Rüzgarın da etkisiyle risk yüksek. Bu yeşil vatan hepimizin ve onu korumak hepimizin görevi. Sıcak havalarda tüm hemşehrilerimizin daha hassas ve dikkatli olmalarını rica ediyorum. Yangının en kısa sürede kontrol altına alınmasını temenni ediyor, tüm Fethiyeli ve Göcekli hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum," dedi.

"Ciğerlerimiz Yanıyor, Tek Tesellimiz Can Kaybının Olmaması"

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan ise bölgedeki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. Yerleşim alanlarındaki tahliyelere değinen Başkan Sarıhan, ‘’Üzücü bir olayla karşı karşıyayız. Maalesef ciğerlerimiz yanıyor. Üzümlü-Gökçebelen tarafında çıkan yangın şu anda İncirköy Mahallesi’nde. Mahallenin Gökçebağ olan kısmı tamamen boşaltıldı. Bazı evlerde yangın görüldü. Müdahale noktasına kadar yaklaştık ama ekiplerin çalışmalarını engellememek adına gerideyiz, tüm imkanlarımızla. Evler boşaltılıyor.’’ diye konuştu.

Whatsapp Image 2026 07 22 At 18.13.27 (1)

"Tek Tesellimiz Can Kaybının Olmaması"

Vatandaşların ve ekiplerin büyük bir dayanışma gösterdiğini belirten Sarıhan, ‘’Vatandaşlarımız can güvenliği için çaba gösteriyor. Can kaybının olmaması şu ana kadar bildiğimiz kadarıyla en büyük tesellimiz. Bölgedeki taşınabilen araç gereç ve vatandaşlarımız kendi can ve mal güvenliği için tahliyelerini yapıyorlar. Gönüllülerimiz, orman ekiplerimiz ve herkes burada. Ben geçmiş olsun diliyorum, can kaybının olmaması büyük bir şansımız. İnşallah bundan sonrası kolaylıkla söndürülür, ilerlemez ve karşımıza çıkmaz. Hepimize geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.