Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş, İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabul edilişinin 104. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Milli mücadelemizin zaferini ve milletimizin bağımsızlığını en güzel duygularla ifade eden İstiklâl Marşı’mızın kabul edilişinin 104'üncü yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı bu eşsiz eser, Türk milletinin azmini, inancını ve bağımsızlığa olan tutkusunu yansıtan bir destandır.
İstiklal Marşı, milli değerlerimize sahip çıkmamızı, geçmişimizle gurur duymamızı ve gelecek nesillere bu değerleri aktarmamızı sağlayan önemli bir mirastır. Dalaman Belediyesi olarak, bu değerli eserin kabulünün yıl dönümünde bir kez daha milli birlik ve beraberlik ruhumuzu pekiştiriyoruz. İstiklal Marşı’mızın dizelerinde yer alan ruh ve inanç, daima yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahraman şehitlerimizi ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."
Başkan Durmuş'tan İstiklal Marşı Mesajı
Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Muhabir: HABER MERKEZİ
Yorumlar
Trend Haberler
Seydikemer’de Feci Kaza: 24 Yaşındaki Sürücü Hayatını Kaybetti
Fethiye 2. Etap Sahil Bandındaki İşletmelerin Geleceği Belirsiz
Seydikemer'de Siyanür Vakası TBMM Gündeminde
Fethiye’de Cherry Rüzgarı Esecek
Fethiye’de Minibüs Devrildi: 7 Kişi Hafif Yaralandı
Fethiye’de Geleneksel Noel Pazarı Renkli Görüntülere Sahne Oldu





