Türk Kızılay Fethiye Kan Alma Birimi, kan bağış hizmetlerinde önemli bir gelişmeye daha imza attı. Birime kurulan Aferez Trombosit Bağış Cihazı, hizmet vermeye başladı. Cihazla ilk trombosit bağışı da aynı gün başarıyla gerçekleştirildi.
Aferez Yöntemiyle Yalnızca Trombosit Alınıyor
Aferez yöntemiyle gerçekleştirilen trombosit bağışında, bağışçıdan yalnızca trombosit alınırken diğer kan bileşenleri güvenli şekilde bağışçıya geri veriliyor. Bu yöntemle daha nitelikli ve hedefe yönelik trombosit bağışı yapılabiliyor.
Aferez trombosit bağışı; özellikle lösemi hastaları, kanser tedavisi gören bireyler, kemik iliği nakli yapılan hastalar ile acil trombosit ihtiyacı bulunan hastaların tedavisinde önemli rol oynuyor.
Koçyiğit: "Gönüllü bağışçılarımızı bekliyoruz"
Türk Kızılay Fethiye Şube Uzmanı Arif Koçyiğit, gönüllü bağışçıları Aferez Trombosit Bağışı hakkında bilgi almaya ve bağışta bulunmaya davet ederek, "Türk Kızılay olarak, toplumumuzun duyarlılığı ve gönüllü bağışçılarımızın desteğiyle hayatlara umut olmaya devam ediyoruz. Sağlık kriterlerini taşıyan tüm gönüllü bağışçılarımızı, Aferez Trombosit Bağışı hakkında bilgi almak ve bağışta bulunmak üzere Türk Kızılay Fethiye Kan Alma Birimimize bekliyoruz. Bir bağış, bir umut… Bir trombosit bağışı, birçok hayata nefes olabilir." ifadelerine yer verdi.





