Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Esnaf Odası seçimli olağan genel kurulu 28 Ocak Çarşamba günü Çalış Aymes Otel’de yapılacak. Başkan adayları Adem Hıra, Emin Duru, Bayram Uzunkaya ve Halil Ayat semt pazarlarında odaya kayıtlı üyeleri ziyaret ederek, başkan seçilirlerse yapacakları projeleri anlatıp destek istiyorlar. 28 Ocak Çarşamba günü yapılacak Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Esnaf Odası seçimli olağan genel kurulunda 809 üyenin oy kullanması beklenirken, başkan adayları büyük heyecan içinde çalışmalarını sürdürüyor. Pazarlarda ve ev ev gezerek broşürler de dağıtan adaylar bu seçimi kazanmak için üyelere vaatlerde bulunuyorlar.

Fethiye’de Pazarcılar 28 Ocak’ta Sandığa Gidecek (7)

“Tekrar Adayım”

Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Esnaf Odası Başkanı Adem Hıra, tüm esnafa hayırlı kazançlar dileyerek odanın genel kurulunun 28 Ocak Çarşamba günü Aymes Hotel’de gerçekleşeceğini belirtti. Adem Hıra, “809 oy kullanacak seçmenimiz var. Esnafımızla birebir görüşüp, ellerini sıktık. Tüm esnafımızı, genel kurulumuza davet ediyoruz. Demokratik haklarını kullanmalarını istiyoruz. İnşallah genel kurulumuzu Pazar esnafımıza yakışır şekilde gerçekleştireceğiz. Sonuçların şimdiden diğer adaylara da hayırlı olmasını diliyorum. Bu dönem tekrar adayım. Esnafımızın teveccühü ve destekleriyle tekrar seçileceğimizden eminiz.” ifadelerini kullandı.

Fethiye’de Pazarcılar 28 Ocak’ta Sandığa Gidecek (5)

“Biz Hareketli Bir Esnaf Grubuyuz”

Mevcut başkan Hıra, 5362 sayılı yasayla yönetilen odaların ticari faaliyette bulunamadığını ifade ederek, “Fakat oda başkanlarının görevi kamu kurum ve kuruluşlar, belediye ile diyalog halinde olup hizmetleri esnafımıza getirmek. Pazarda yapılacak birçok hizmet veya faaliyetin yetkisi belediyede. Esnaflarımızın daha rahat ortamda çalışabilmesi, vatandaşların da yağışlı ve sıcak havalarda daha iyi ve kapalı alanda alışveriş yapabilmeleri adına, belediyemizle iş birliği içinde olup, istekleri yerine getirmeye devam edeceğiz. Biz hareketli bir esnaf grubuyuz, seyyarız. Diğer günlerde çeşitli noktalara pazarımızı kuruyoruz. Günün şartlarına göre pazar esnafımızın eksikliklerini gidermek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” diye konuştu.

“Şeffaf Yönetim Göstereceğim”

Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Esnaf Odası Başkan adayı Bayram Uzunkaya yıllardır esnafın içinde olduğunu kaydedip, “Pazar esnafı ile 7/24 bir aradayım. Esnafa, şu an mevcut başkanımızdan daha iyi yardımcı olabileceğimi düşünüyorum. Başkanımıza da hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim. Daha adil, daha iyi, şeffaf bir yönetim anlayışını istediğim için adayım. 809 üyemiz oy kullanacak. Bütün üyelerimizi genel kurulumuza bekliyoruz. 700-750 üyemizin katılım sağlayacağını düşünüyorum. Gönül ister ki 809 üyemizin de gelip oy kullanması. Diğer tüm adaylara da başarılar dilerim.” dedi.

Fethiye’de Pazarcılar 28 Ocak’ta Sandığa Gidecek (2)“Daha İyi Başkanlık Yapacağım”

Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Esnaf Odası’na başkanlık adaylığını açıklamasının ardından 3 yıl geçtiğini belirten başkan adayı Halil Ayat, “3 yıldır canla başla çalıştık. Şu ana kadar mevcut başkan ve başkan yardımcısından daha iyi ve düzenli yöneteceğime inanıyorum. Yaptığım yapacaklarımın teminatıdır. Tüm kurumlar ve belediye ile daha iyi istişare içinde olacağımı herkes biliyor. Şimdiden her adaya başarılar diliyorum.” ifadelerinde bulundu.

Fethiye’de Pazarcılar 28 Ocak’ta Sandığa Gidecek (6)“Gerekirse Kendi Maaşımı Koyacağım”

Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Esnaf Odası Başkan adayı Emin Duru ise, “Odanın görevlerinin yerine getirilmediğini düşündüğüm ve daha iyi hizmet verebilmek için adayım. Geçmiş dönemde de aday olmuştum. Az bir farkla seçimi kaybetmiştim. 4 yıldır esnafla iç içeyim, iyi veya kötü günlerinde yanlarında olmaya çalıştım. Son 7-8 aydır yoğun tempoda çalışma gerçekleştiriyorum. Daha iyi hizmet edebilmek adına adayım. Esnaflarımız şunu bilsinler ki, odadan gelecek gelire ihtiyacım yok, gelirim kendime yetiyor. Sağlığım da yerimde. Oradan gelen ücreti de esnafa harcamak istiyorum. Her konuda belediyeye yüklenmeyeceğiz. Belediyemizin işlerini kolaylaştıracağız. Projelerimi de anlattım. Bu projeleri yerine getirmek için para gerekiyor. Gerekirse kendi maaşımı da koyacağım. Odadan maddi olarak hiçbir beklentim yok. Yıllık toplantılar düzenleyip, yemeğimizi verip, esnafımızın dert ve taleplerini dinleyeceğiz. Eğlencemizi yapacağız. Bu projeleri yapmak için para gerekiyor illaki. Her şeyi odaya kesmeyeceğiz. Gerekirse kendim koyacağım, yapacağım. Sponsorlar bulacağım. Odanın çarçur edilmesine karşıyım. Pazardaki tüm eksiklikleri de tespit ettik, tüm projelerimizin bulunduğu broşürleri pazar esnafına dağıttık. Hepsini de gerçekleştireceğime inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Fethiye’de Pazarcılar 28 Ocak’ta Sandığa Gidecek (3)