Sığla yağı, Anadolu'nun bereketli topraklarında yetişen sığla ağacının reçinesinden elde edilen, yüzyıllardır şifa dağıtan bir mucizedir. Sığla Yağı doğal ve katkısız nereden bulunur? diye sorarsanız Muğla'dan faaliyet gösteren www.siglayagi.com.tr sitesini tercih edebilirsiniz.

Sığla Yağı Faydaları nelerdir? diye sorarsanız Tarihte Sığla Yağına bakmak lazım.

Sığla yağı çok eski devirlerden beri tanınır... Eski Mısırlılar bu yağı mumyaların hazırlanmasında kullanmışlardır... Kleopatranın güzellik iksiri olarak bilinir... Tıbbın babası olarak bilinen Hipokrates (MÖ 460-377) döneminden başlayarak ilaç olarak kullanıldığı bilinmektedir. 3. yüzyılda yaşamış ve mide ülserinden rahatsızlık çeken Roma imparatoru Caracalla’nın o zamanın sağlık merkezlerinden olan Epidaurus, Kos ve Bergama’daki Asklepion’larda tedavi gördüğü, bunlardan Bergama Asklepion’unda sığla yağı ve çam reçinesine bal karıştırılarak yapılan bir tür iksirden şifa bulduğu, iyileşmesinden sonra şehre ve doktorlara minnet borcunu ödemek için bağışlarda bulunduğu bilinmektedir. Kanuni Sultan Süleyman döneminde (1520-1566) Marmaris-Fethiye arasındaki bölge Kanuni’nin kız kardeşi Mihrişah Sultan’a verilmiştir. Mihrişah Sultan adına kurulan vakfın gelir elde etmesi için evlendiği Mısır Hidivi Ali Paşa yörenin sığla yağlarını Mısır’a ihraç edermiş...

Geleneksel Tedavideki Kullanım Alanları ve Kullanım Şekli

Sığla balzamınında yöre halkı tarafından çok eski zamanlardan günümüze kadar ve günümüzde de tıbbi tedavi başta olmak üzere değişik amaçlar için kullanıldığı bilinmektedir. Sığla balzamı alındıktan sonra kalan odunsu kısım buhur olarak adlandırılır ve buhur eski çağlarda kiliselerde ve mabedlerde dini ayinlerde tütsü olarak kullanılmıştır... Eski Mısırlılar mumyalama işleminde bu balzamı kullanmış hatta Kraliçe Kleopatra bu yağdan elde edilen maddeyi parfüm olarak kullanmıştır... Halk arasında sığla balzamı, balgam söktürücü ve astım, bronşit ve akciğer hastalıklarında kullanılmaktadır (Top et al., 2007, Fıçıcıoğlu, 1988, Guenther, 1952). Sığla balzamının yatıştırıcı ve analjezik özelliği olduğuna inanıldığından özellikle romatizma ağrılarını azaltmakta kullanılmıştır. Yine parazit kovucu özelliğinden dolayı mantar, uyuz gibi deri hastalıklarının tedavisinde de kullanılmıştır. Antibakteriyel ve skatrizan etkisi varsayılarak antiseptik ve yaraların iyileşmesinde pomat olarak kullanılmış, sünnet operasyonundan sonra, yaranın çabuk iyileşmesi için sığla balzamı ve bal karışımı emdirilmiş bir bezi sünnet yarası üzerine sarmışlardır, ayrıca dişetlerini güçlendirmek amacıyla ağızda çiğnenmiştir. Mide ülseri başta olmak üzere, mide hastalıklarında şekerle ya da balla karıştırılarak kullanılmıştır (Aureli et al. 1992, Baytop, 1980, Bozkurt and Göker 1986, Fıçıcıoğlu, 1988, Guenther, 1952). Ayrıca dişetlerini güçlendirmek amacıyla çiğnenmiş, kuru üzümle birlikte yenirse, zihni açtığına inanıldığından bu amaçla da kullanılmıştır. Ter kokularını gidermede etkilidir. Günümüzde sığla yağı parfüm sanayisinde sabitleyici olarak kullanılır. Parfümde kullanılan güzel kokulu uçucu yağlar sığla yağı ile sabitlenerek 24 hatta 36 saat uçmamaları sağlanır. Bu nedenle sığla yağı parfüm sanayisinin önemli bir hammaddesidir. Bunun yanı sıra sığla yağı ile yapılan sabunlar güzel kokusu, cildi yumuşatan etkisi ile özellikle hanımların tercih ettikleri bir sabundur. Türkiye’nin bir ihraç ürünüdür.

belirttiğimiz gibi Muğla Fethiye'den hizmet veren doğal ve katkısız şekilde sığla yağı satışı yapan www.siglayagi.com.tr yi ziyaret edebilir ve gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi